Jajecznica wiosenna - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Przystawki i przekąski > przepisy

Jajecznica wiosenna

 

Składniki:

(na 1 porcję)


  • 3 jajka

  • 2 plastry chudego boczku (gotowanego lub wędzonego)

  • 2 łyżki masła

  • 1 łyżka posiekanego koperku

  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku

  • 1 łyżka posiekanej pietruszki

  • sól, pieprz czarny młotkowany  (wedle uznania)


Wykonanie:


Jajka wbić do miski, doprawićsolą i pieprzem, dodać zieleninę i wymieszać. Boczek pokroić w drobną kostkę.

Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć boczek, wlać jajka i smażyć na wolnym ogniu, cały czas mieszając, aż się zetną.

Podawać ze świeżym pieczywem.





 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego